PREŠOV: V pondelok vyhlásia najúspešnejších športovcov kraja

02.02.2008 Prešov

Prešov 2. februára (TASR) - Piaty ročník vyhlásenia najúspešnejších športovcov a športových kolektívov Prešovského samosprávneho kraja za rok 2007 sa uskutoční v pondelok 4. februára v historickej budove Divadla ...
Cieľom tohto podujatia je vyzdvihnúť a oceniť úspechy športovcov kraja, propagovať myšlienku športu v olympijskom roku 2008 a súčasne deklarovať záujem a starostlivosť kraja o rozvoj športových aktivít všetkých občanov.
\"Odborná výberová komisia určí najúspešnejšieho športovca PSK v kategórii jednotlivcov, oceneného športovca v paralympijských športoch, desiatich najúspešnejších športovcov v kategórii dospelých - jednotlivci, tri najúspešnejšie športové kolektívy v kategórii dospelých a tri najlepšie športové kolektívy v mládežníckej kategórii, \" uviedla dnes pre TASR hovorkyňa PSK Veronika Fizeková. Dodala, že do okruhu kandidátov na ocenenie určite patria tatranskí bežci na lyžiach Ivan Bátory a Martin Bajčičák či ich klubový kolega zo Strediska štátnej športovej reprezentácie Ministerstva vnútra SR ŠKP Štrbské Pleso sánkar Jozef Ninis. Skvelé výsledky v minulom roku dosiahli aj bardejovskí siloví trojbojári Dana Matejová, Dagmar Liptáková, Martina Snaková, Ľuboslav Velgos, kulturista zo Starej Ľubovne Andrej Hlinka či boxer z Humenného František Kasanič. V kolektívnych športoch sa nedá zabudnúť na kanoniera slovenskej a českej hádzanárskej extraligy Radoslava Kozlova z Tatrana Prešov, oporu a kapitána volejbalistov Chemesu Humenné Romana Ondrušeka, jednu z najlepších strelkýň basketbalovej extraligy SR, Popradčanku Martinu Gandžalovú, na viacerých extraligových hokejistov spod Tatier, Popradu aj Kežmarku, basketbalistov Svitu, volejbalistov zo Svidníka, bedmintonistov z Prešova, ale aj futbalistov 1. FC Tatrana Prešov.
Komisia pri hierarchickom zhodnocovaní dosiahnutých výsledkov zohľadňuje účasť a výsledky na majstrovstvách sveta, majstrovstvách Európy, Slovenska, medzinárodných a domácich súťažiach.
Najúspešnejším športovcom Prešovského samosprávneho kraja v rokoch 2006 a 2005 sa stal Martin Bajčičák (bežecké lyžovanie) z ŠKP Štrbské Pleso. Za rok 2004 si toto ocenenie prevzal nohejbalista Marek Tomčišák z Humenného a v roku 2002 bola najúspešnejšou športovkyňou Eva Svjanteková (silový trojboj) z Bardejova. Podujatie organizuje PSK, odborným garantom je Krajské športové centrum v Prešove.
PSK na podujatie pozýva najlepších športovcov, ich trénerov, manažérov klubov aj ich reprezentatívnych zástupcov, zástupcov regionálnej i miestnej samosprávy, osobnosti spoločenského života.
 

Vyberte región